Gând

ec13c36cd139a922b728e78c2dd84892E 20, un 20 obișnuit, așa au fost și celelalte zile. Asta până când a apărut ea. Zâmbea și saluta pe toată lumea. Neimpresionat. Dar cum am profitat de primii 7 ani din viață, nu am putut să fiu decât politicos. Avea un zâmbet molcom, iar cuvintele ei mărunte erau grăbite. Am crezut că din cauza cofeinei, obișnuit să presupun, dar de data asta m-am înșelat. Totuși, ziceam de zâmbetul ei, da… Mi-a captat atenția și acum tot ce vreau e să zic, să fac ceva încât să-l folosească din nou. Era inocent, era blând, era atât de cald încât dacă te concentrai prea mult pe el te dezbrăca de orice gând negru. Acum îl știu ca pe propria-mi palmă, și vreau să-l văd ori de câte ori e posibil. Sunt sigur că datorită lui îți vorbesc astăzi, așa că vreau să-l hrănesc zilnic, vreau să am grijă de el..

Ar fi vrut să îl întrebe cum, cum plănuiește să aibă grijă de zâmbetul ei, dar și-a înghițit cuvintele și i-a zâmbit. Trecuse ceva vreme de când simțise că zâmbetul ei îngenunchează imperii, și îi făcea bine să știe că lumea lui se simte ocrotită sub zâmbetul ei.

Citea și recitea cuvintele lui, chicotea mereu când ajungea la partea în care îi descria felul în care vorbea. Îi plăcea să își știe cuvintele grăbite, așa fusese de când putea să își amintească. Mereu îi zburau mii de gânduri deodată și îi venea greu să aleagă doar un gând despre care să vorbească, așa că mereu își alegea prea multe, și toate se grăbeau. Mai puțin când el se uita prin verde în ochii ei, atunci lua o pauză și un singur gând mai era prezent. În verdele lui se vedea pe ea, frumoasă și demnă să-i fie prezentă în minte.

writingDar acum nu e el; o sută, o mie, cine stă să le mai numere, de gânduri îi fug prin minte, și zâmbește cald, ca și cum el ar putea-o vedea și ar ști că ține strâns un gând; un gând care are vocea și cuvintele lui..

Pe un picior de plai, pe-o gură de rai,
Pe un picior de-al tău ar poposi un crai,
Și-aș urca încet, cu inima zvâcnind,
Respir mai greu acum…încerc să te aprind.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *