Prezent de o mie de ori

Un a fost o dată nu am avut. Mi-ar fi plăcut, poate, într-un alt veac, dar nu e vreme acum de alte visări. E o furtună cumplită în mine, o furtună care mă întregește, mă face să îmi fie dor de el când nu îmi e aproape. Și îi mulțumesc, mulțumesc universului că mi-a scos veșnicia din cale și mi l-a dat pe el; acum, întreg, al meu.

colors-couple-dog-drawing-Favim.com-2674294Cu o sărutare mi-a înșirat toate minunățiile lumii, mi le-a pus toate dinainte și mi-a spus că, de mână, le putem cuceri pe toate. Tot ce e dincolo de zare poate fi, într-o clipă, al meu și al lui. Iar eu, eu mă uitam la el, admiram curajul cu care era în stare să înfrunte armatele pe care i le-aș putea pune în cale, fără ca sufletul meu să vrea. Zâmbeam, zâmbesc dându-mi seama că nu îmi trebuie lumea, îmi trebuie un copac și îmi trebuie el. El știe, știe că sufletul mi se umple de el, că zâmbetul lui îmi calmează mintea, că atingerea lui le alungă pe toate care au fost și care ar fi putut să fie.


Și apoi e ea, mândră și frumoasă; inteligentă și puternică. E în stare să mă facă să las totul pentru o sărutare scurtă. Să înfrunt zeii care ar vrea-o pentru ei. Aș striga către cele patru zări să le anunț că venim. Venim de mână, dar nu vreau să plec niciunde. Vreau să stau lângă ea, să o admir și să îi dau putere. Să îi ofer zâmbete, iubire și momente. I-am spus că e a mea, dar o las, o las să vrea și ea sa fie. O cuceresc zi de zi, iar ea, ea câștigă teren în lumea mea cu fiecare pas pe care îl face.


Nu știu cărei lumi aparține povestea lor. Nu știu câți ar fi în stare să o trăiască. Știu doar că ea zâmbește, că zâmbește sincer și cu drag. Că el o vede și sufletul își găsește pace. Uneori nu trebuie mai mult. I-am văzut îmbrățișați într-o vară. Câinele le lătra sonete și noaptea îi acoperea. I-am mai văzut de câteva ori de atunci, mereu îmbrățișați, mereu unul, chiar dacă nu erau împreună. Puteai vedea locul unuia în celalalt fără să îl vezi cu adevărat. Nu aparțineau prezentului, aveau un prezent al lor, aveau o mie de prezente, toate o mie ale lor, toate fără să se piardă în timp, toate ținute bine pe o etajeră.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *